Restauranger i Solna

Solna är en av de charmigaste städerna som ligger i Stockholmsområdet. Från Solna är det bara fyra kilometer in till Stockholms innerstad, vilket gör Solna till ett bra val ifall man söker efter ett hotell i Stockholm, men inte nödvändigtvis behöver bo supercentralt. Kommunikationerna till och från Solna är utomordentliga och i Solna hamnar man dessutom nära Arenastaden där nybyggda Friends Arena är belägen. Om man bor på hotell i Solna och letar efter en mysig restaurang eller café så finns det mycket att välja bland. Restaurangutbudet i Solna är brett och varierat och erbjuder mat från jordens alla hörn och i alla prisklasser. Här tipsar vi om några restauranger i Solna som är väl värda ett besök.

Stallmästaregården

Om man vill njuta av sin måltid i en byggnad med gamla anor är Stallmästaregården ett bra tips. Den ligger i en lugn och idyllisk miljö i Stockholms Nationalstadspark. Restaurangen designades om 2012 och erbjuder nu en modern inredning tillsammans med historiska inslag. Stallmästaregården har nämligen en stolt historia som Sveriges första värdshus! Den mat som serveras på Stallmästaregården är modern husmanskost med influenser både från det traditionella svenska köket och nya svenska smaker, ofta med betoning på ekologiska och närproducerade råvaror. Stallmästaregården är också ett hotell med 49 rum och en populär plats för såväl bröllop som för konferenser.

Restaurang Backstugan

Om man vill äta på en restaurang med hög kändisfaktor på riktigt bör man ta ett besök på Restaurang Backstuganrestaurang i solna. Troligen har det genom åren inte funnits någon annan svensk restaurang som haft fler kändisar som ätit och njutit än Restaurang Backstugan. Anledningen till detta är att Filmstaden ligger strax intill, där mängder av svenska filmer har spelats in. Restaurang Backstugan har fungerat som personalmatsal för många av de som jobbat inom svensk filmindustri. Restaurangen serverar lunch, A´ la carte och brunchbuffé tillagad med mycket kärlek.

Alfredo´s

Alfredo´s ligger belägen i Solna Business Park och är en restaurang där det erbjuds lunchbuffe, A´ la carte meny, bar och catering. Det är massor av människor som jobbar på såväl små som stora företag som väljer Alfredo´s för sina luncher. Restaurangens meny är baserad på de för säsongen bästa råvarorna och samtliga rätter tillreds förstås från grunden efter restaurangens egna recept.

Dick Turpin

Centralt i Råsunda, med gångavstånd till Friends Arena, hittar man förmodligen Solnas mysigaste kvarterskrog, Dick Turpin. Restaurangen är döpt efter en brittisk stråtrövare och man har valt att fokusera på att erbjuda gästerna en genuin pubupplevelse med särskilt utvalda öl- och whiskeysorter. Dessutom serveras god och vällagad mat med basen i svensk husmanskost och med influenser från hela Europa. På Dick Turpin kan man också njuta av sport på storbildsskärm eller varför inte njuta av solen på den charmiga uteserveringen.

Grekiska Kolgrillsbaren

I Solna finns Grekiska Kolgrillsbaren representerade. Det är Sveriges största grekiska restaurangkedja med restauranger från Umeå i norr till Helsingborg i söder. På Grekiska Kolgrillsbaren kan man njuta av god mat från Grekland och Medelhavet och självklart står alltså kolgrillen i centrum. Maten tillagas i öppna kök där man som gäst kan se hur maten tillagas från färska råvaror till en väldoftande och komplett maträtt.

Restaurang Nirvana

För att uppnå Nirvana ska man enligt buddhismen följa den åttafaldiga vägen. Det är dock inte det lättaste att göra, därför kan det vara roligt att veta att det finns en betydligt enklare väg för att komma till Nirvana och där få en kulinarisk upplevelse som kommer att vara svår att glömma. I Solna ligger nämligen Restaurang Nirvana som har funnits i 14 år och som under denna tid har gjort sig väl känd för sin fantastiska indiska mat. Restaurangens mat tillagas av erfarna kockar från Indien. Maten som serveras är en kombination mellan smaker och dofter ur det traditionella indiska köket och den moderna indiska kokkonsten.

Sjökrogen

Sjökrogen ligger mitt i hjärtat av Pampas marina, som i sin tur ligger vackert belägen strax intill Mälaren. Sjökrogen är också en av Stockholms närmaste skärgårdskrogar eftersom den ligger med gångavstånd till Kungsholmen samtidigt som man kan lägga till vid restaurangens egen brygga precis intill krogen ifall man anländer till Sjökrogen med båt. Krogen är öppen året runt, så att man kan njuta av en skärgårdskänsla i marin atmosfär även vintertid. Sommartid är dock restaurangens absoluta storhetstid, då man kan äta lunch eller middag precis vid vattnet. Krogen har 90 sittplatser inomhus och hela 240 platser utomhus. Maten som serveras på Sjökrogen har en klassisk svensk profil och självklart utgör fisk och skaldjur en stor del av innehållet i menyn. Lunch serveras året runt och under högsäsong serveras också middag. På eftermiddagarna kan man njuta av en god kopp kaffe och en stor kakbuffé. Om helgerna serveras dessutom en härlig brunch-buffé.