AIK

Man kan tycka vad man vill om fotbollslaget AIK men de förknippas starkt med Solna så de förtjänar en plats här på sidan. Vi väljer att sammanfatta deras sista säsong på Råsunda här.
Nu har de ju äntligen fått flytta till sitt nya hem, Friends Arena. Men trots att arenan är toppmodern så har de klagats en hel del från AIK håll och bland annat ljudnivån inne på arenan bedöms som lite väl låg. Sportsligt går det helt okej och redan första säsongen var man med och nosade på toppstriden.hotell solna

2012 var alltså sista säsongen som AIK spelade på Råsunda. AIK startade ligan väldigt bra och var obesegrade fram till den nionde omgången när de förlorade borta till IF Elfsborg (0-1). 2012 var den sista säsongen på Råsunda stadion, det älskade hemmet för AIK sedan 1937, och den historiska och sentimentala känslan kändes under hela året, särskilt under de sista matcherna på den populära stadion. Under sommaren var det dags att starta kvalifikationer för UEFA Europa League och i slutet av augusti var det dags att skriva historia när AIK åkte till Ryssland för att efter att ha varit nere 0-1 från den första matchen med CSKA Moskva. Efter en spännande kväll vann AIK med 2-0 och nyheten om ett chockresultat spred sig runt om i Europa. Laget var i bra form efter energikicken från att slå CSKA och följde upp med två enorma segrar över Helsingborgs IF (2-1) och Djurgården (3-0) i det sista derbyt någonsin på Råsunda. I Europa League var motståndarna Napoli, PSV Eindhoven och FC Dnipro och efter några bra insatser från svenskarna, avslutade AIK gruppspelet med fyra poäng som kunde varit mer. I den sista matchen någonsin på Råsunda mot det italienska laget Napoli och matchen avgjordes från straffpunkten i de sista döende sekunderna och AIK förlorade med 1-2 efter en stark insats. I Allsvenskan kunde laget inte hålla takten under de senare stadierna och slutade fyra, bara fyra poäng efter mästarna Elfsborg. Damlaget kunde inte få igång den offensiva produktionen och med bara 16 gjorda mål på 22 matcher förvisades de efter bara ett år i den bästa serien.

Oavsett arena kommer AIK alltid ha en plats i många solnabors hjärtan.