Bra hotell vid Friends Arena

Boka hotell i Solnahotell Solna

För dig som vill bo på hotell vid Friends Arena i Solna så byggs det självklart ett helt nytt hotell i direkt anknytning till arenan, Quality Hotel Arena. Detta nya designhotell kommer stoltsera med hela 25 våningar och 400 rum.

Ett annat mer beprövat hotell nära Friends Arena är Hotel All Seasons Ibis Styles. Detta hotell hittar du på Vallgatan i Solna och ligger perfekt placerat med tanke på närheten till arenan.

För dig med lite mer begränsad budget men som ändå vill ha ett boende nära Friends Arena så rekommenderar vi Solna Hotell & Vandrarhem som ligger i närheten av Råstasjön.

Sveriges nya stolthet – Friends Arena
Sveriges nya stolthet när det gäller arenor ligger i Solna och heter som bekant Friends Arena. I Oktober 2012 kommer invigningen gå av stapeln och arenan kommer kunna skryta med en kapacitet på 50 000 personer vid fotbollsmatcher och hela 65 000 vid konserter.

Friends Arena är byggd för att snabbt kunna byta underlag och tack vare att den har ett stängbart tak är möjligheterna i princip obegränsade. Denna jättearena går även att skala ner så att det går att få till intima tillställningar med bara 10 000 – 15 000 åskådare.

Exempel på evenemang som kommer hållas på Friends Arena är:boka hotell nära Friends Arena

  • Ladies Night.
  • Stand-up shower.
  • Konserter med internationella världsartister.
  • Melodifestivalen.
  • Sveriges landskamper i fotboll.
  • AIK´s hemmamatcher i fotboll.

Inte bara en arena

Friends Arena är inte bara en evenemangsarena för Solna. Hela området runt arenan kommer expandera enormt under 2013-2014. Enligt sajten Hotell Friends Arena så ska det byggas ett stort köpcentrum, lägenheter och mängder av parkeringsplatser. Även SL jobbar för fullt med att förbättra kommunikationerna till arenan genom att till exempel se till Tvärbanans sträckning når arenaområdet. Det är mycket välbehövligt då just kommunikationer till och från arenan är det stora problemet i dagsläget.