Fjärilshuset / Haga Ocean

Söker du lugn och ro eller en mer spännande upplevelse? Då är Fjärilshuset något för dig.sevärdhet i Solna

Orsaken är att man kan välja mellan att antingen besöka fjärilarna i dess tropiska natur eller välja att besöka Haga Ocean där mäktiga hajar visar upp sig. Många väljer att kombinera dessa två för att få en inblick i djurlivet på både land och i havet. Men åk inte hem efter besöket utan avsätt någon timme till Hagaparken. En mycket fin park med trevliga promenadstråk. För den som hellre åker runt i parken på Segway finns detta att hyra.

Fjärilshuset

Fjärilshuset består av en yta på 3000kvm och till största delen är det ett tropiskt varmt klimat i lokalen. Detta för att de mängder av fjärilar som lever där fritt ska trivas så bra som möjligt. Att kliva in i lokalen känns som att på några sekunder förflytta sig till en annan världsdel. Här är det alltid minst 25 grader varmt och det med en hög luftfuktighet. Här trivs minst 700 fjärilar och inte minst de besökare som vill uppleva och se fjärilarna på nära håll.

Haga Ocean

Efter ett fridfullt besök hos fjärilarna är det många som fortsätter besöket med att gå till Haga Ocean. Deras huvudattraktion är revhajarna. Här lever flera revhajar som flyttats hit från en etablerad hajanläggning i Frankrike där man lyckats få dem att fortplanta sig i akvarium. Detta är något som inte är lätt med just revhajar och målet för Haga Ocean är att även lyckas med att deras hajar en dag ska få valpar.

Men det är inte bara de mäktiga hajarna som drar besökare. Haga Ocean bjuder även på otroligt vackra rev där mindre fiskar i regnbågens alla färger simmar omkring.

Priser:

För barn mellan 4-15 år kostar inträdet 70kr

Vuxna betalar 145kr

Pensionärer betalar 100kr.

Årskort finns.

Kom ihåg att man inte har möjlighet att ta med sig en barnvagn in bland djuren. Detta på grund av att det blir för trångt. De som vill lämna barnvagnen utanför rekommenderas att ta med lås och låsa fast den på barnvagnsparkeringen precis utanför huset.

Guidade turer

För de som har ett fördjupat intresse rekommenderas kvällsvisningarna. Dessa visningar anordnas för grupper och består av en guidad visning av Fjärilshuset samt en information om hur djuren lever i det vilda. Titta på när de stora malarna blir matade, möt sköldpaddor och andra vattendjur. Men inte minst – se fjärilarna som satt namn till huset.

Dessa visningar genomförs av Owe Sandström som många känner igen från djurprogrammet ”Hur gör djur”.

Visningarna genomförs enbart för förbokade grupper på minst 10 personer. Detta kostar 2500kr och tar ca 2 timmar.

Hyra Segway och upptäck parken

Då Hagaparken är mycket vacker och bjuder på en härligt fridfull miljö är det många som kombinerar ett besök på fjärilshuset med en promenad i parken. För de som inte vill ta sig fram promenadtakt finns ett alternativ. Det går nämligen att hyra Segway av Hagakompaniet vid Fjärilshuset. Uthyrningen är öppen alla dagar och kostar 250kr för 30min eller 400kr för 60min. Duktiga instruktörer finns på plats och hjälm går att låna.

Under högsäsong är det bra att boka Segway i förväg då de enbart har 8st de hyr ut. Detta kan göras på 08 730 39 81 eller segway@hagakompaniet.se

Oförglömligt bröllop

Bröllopsdagen är en mycket speciell dag – så varför inte gifta sig på ett mycket speciellt ställe?

Möjligheten finns att boka hela Fjärilshuset vilket gör att man får tillgång till ett område på hela 30.000kvm. Här finns en restaurang som tar 400 gäster och kommer det ännu fler för att fira det lyckliga bröllopsparet kan ”partytält” sättas upp och därmed skapa sittplatser för ytterligare 1100 personer och detta hotell ligger inte långt härifrån om ni behöver boende.

Att åka hit:

Buss går att ta från Odenplan – nummer 515. Busshållplatsen är precis vid Odenplans tunnelbanestation och avgång sker sedan av vid hållplats Haga Norra. Därifrån är det mycket tydligt uppskyltat vilket gör att man kan gå den sista biten.

Med pendeltåg åker man till Solna Station och därifrån tas buss 513 eller 70 till Kolonnvägen. De som hellre åker tunnelbana går av på Solna Centrum och tar en buss därifrån.

De som kommer med bil via E4:an/Uppsalavägen svänger av vid avfart Haga Norra. Precis vid avfarten finns en väg som leder till den mycket fina Hagaparken. Parkera här och gå sedan rakt igenom parken för att komma fram till Fjärilshuset. Detta tar inte mer än några minuter och är även en trevlig promenad genom en av de finaste parkerna i Stockholm.